Tervetuloa perheeseen Töff

Melkein päivälleen kaksi vuotta tein opintomatkaa lähes hevosettomaan elämään. “Lähes” siksi, että ravihevosia meillä on kyllä, mutta kimppahevosten ilot ja kulut saan jakaa muiden omistajien kanssa. Nyt tuo elämänvaihe on tullut päätökseensä.

15.11.2023 - Maisa Hyttinen

Onhan se niin, että elämä ilman hevosenomistajan vastuita ja velvollisuuksia on vaivatonta ja ylellistä. En osannut kuvitellakaan, kuinka ihanaa on asua Tukholmassa. Tai että nauttisin matkustamisesta niin paljon. Yhtäkkiä oli aikaa ja rahaa. Ikävöin Sotilasta säännöllisesti, mutta en ole kaivannut ihka omaa hevosta.

Kunnes sain syyskuun lopulla näyttökaappauksen ihailemani mustan tupsujalan myynti-ilmoituksesta saatesanoin “joko ostit”. Kolme viikkoa myöhemmin juoksutin aivan ihanaa hevosta ostotarkastuksessa Tampereen hevosklinikalla. Ja ostin.

img 1144 1

15 vuotta hevosenomistajana on ehtinyt kirkastaa mielikuvan siitä, millainen olisi täydellinen hevonen.

Tässä se nyt sitten on. 8-vuotias kylmäveriruuna, joka on jo ehtinyt nähdä maailmaa. Terve urheiluhevonen, ammattilaisen käsittelemä ja valmentama. Seurallinen, kiltti ja kärsivällinen. Mukava ajaa ja ominaisuuksiltaan sopiva myös ratsastuskäyttöön.

Töff on tehnyt hienon uran ravihevosena kilpaillen Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Tällä hetkellä sen ansiot ovat 14 voittoa ja lähes 100 000 euroa tienattua rahaa. Kilpailuaikaa sillä on ikänsä ja ostotarkastuksessa moitteettomaksi todetun terveytensä puolesta vielä vuosia jäljellä.

img 4705 jpeg 1

Kilpakenkiä ei siis ole ripustettu naulaan, mutta nyt on hyvä hetki katsella mitä kaikkea muutakin elämä voi pienelle tupsujalalle tarjota. Ihan ensimmäisenä vuorossa on ammattilaisen tekemä sisäänratsastus. Hyvässä vauhdissa ollaan ja Töff on jo osoittautunut fiksuksi ja motivoituneeksi oppilaaksi.

Joku sanoi aikoinaan, että yhteinen hevonen on varma tapa pilata ystävyys. Siitä huolimatta Töff on ystävien yhteinen projekti. Moni puuha on yhdessä hauskempaa, ja uskon, että tässäkin tapauksessa jaettu ilo on entistäkin isompi.

Tutustu Töffiin Sukupostissa

Törmäillään somessa!

Voit seurata kirjoittajaa Instagramissa @eqphoto.maisahyttinen. Facebookissa palvelee sivu Hevosvalokuvaaja Maisa Hyttinen.

Someja sopii käyttää yhteydenottokanavana esimerkiksi kisakuvatilauksissa ja muissa rennoissa yhteydenotoissa.

Ammatillisesti relevantimpaa sisältöä kannattaa etsiä LinkedInistä. Verkostoidun mielelläni!

Virallisemmissa asioissa voi laittaa sähköpostia osoitteeseen maisa@maisahyttinen.fi.