Tutustu tekijään

Eli kymmenen vuoden kertomus siitä, miten teinin hevosblogiharrastus karkasi käsistä.

Olen 28-vuotias viestinnän ammattilainen, valokuvaaja, hevosenomistaja... Ja aika paljon muuta!

Tälle sivustolle upotettu blogi on yksi Suomen vanhimmista hevosblogeista. Vuonna 2011 omaksi iloksi avattu tallipäiväkirja on sittemmin jalostunut uraksi viestinnän parissa.

En ole alun perin hevosperheestä, mutta kasvoin raviurheilun keskellä ja sain ensimmäisen oman hevoseni 10-vuotiaana. Ja kun tähän kerran ryhtyy, vie se äkkiä mennessään. Nykyisin ihka omia harrastehevosia on yksi, osuuksia suomenhevosravureista useita ja ravipäiviä valokuvaajana noin sata vuodessa.

Hän pakastaan, sai Sotilaan

Vuonna 2011 sain tarjouksen lämminveriruunasta, joka olisi valmis päättämään kilpauransa ja siirtymään jonkun parhaaksi ystäväksi. Sotilas oli hyvä valinta; mutkaton tyyppi parhaassa iässä ja ehtinyt jo nähdä ja tehdä monenlaista. Sain lopulta kymmenen yhteistä vuotta tuon maailman hienoimman hevosen kanssa.

Tuolloin elettiin aikaa, jolloin uransa päättäneet ravihevoset olivat somen kuumimpia kiistakapuloita. Osaltaan sen ilmiön voimin hieman aikaisemmin aloittamani blogi nousi pinnalle vauhdikkaasti. Sotilaan myötä se sai nimen Hän pakastaan, sai Sotilaan. Puuhiamme seurasi parhaina kuukausina kymmeniä tuhansia lukijoita.

Kaikesta huolimatta meidät otettiin Sotilaan kanssa vastaan lämpimästi. Kriittinen yleisö kuitenkin piti sisällöntuottajan varpaillaan ja haastoi katsomaan sekä sisältöjä että hevosenomistajuutta uusista kulmista. Sain monta arvokasta oppituntia molemmista.

Uusien ystävien lisäksi keräsin tietämättäni sellaista kokemusta, jolle nykyinen työurani perustuu. Ilokseni saan työskennellä sekä raviurheilun että viestinnän parissa. Lisäksi tarjoan valokuvauspalveluja yrittäjille, tapahtumanjärjestäjille ja hevosenomistajille.

Tervetuloa perheeseen Töff

Melkein päivälleen kaksi vuotta tein opintomatkaa lähes hevosettomaan elämään.

“Lähes” siksi, että ravihevosia meillä on ollut kyllä, mutta kilpailutarkoitukseen hankitun kimppahevosen omistaminen on erilaista. Enkä oikeastaan kaivannut ihka omaa hevosta, mutta varmasti kaikki hevosihmiset tietävät sen metkan tunteen, kun se oikea tulee vastaan.

Syyskuun lopulla 2023 sain näyttökaappauksen ihailemani mustan tupsujalan myynti-ilmoituksesta saatesanoin “joko ostit”. Kolme viikkoa myöhemmin juoksutin aivan ihanaa hevosta ostotarkastuksessa Tampereen hevosklinikalla. Ja ostin.

Nyt tutustumme uuteen tyyppiin, jonka kanssa saamme toivottavasti kilpailla ja harrastaa monta vuotta.

Törmäillään somessa!

Voit seurata kirjoittajaa Instagramissa @eqphoto.maisahyttinen. Facebookissa palvelee sivu Hevosvalokuvaaja Maisa Hyttinen.

Someja sopii käyttää yhteydenottokanavana esimerkiksi kisakuvatilauksissa ja muissa rennoissa yhteydenotoissa.

Ammatillisesti relevantimpaa sisältöä kannattaa etsiä LinkedInistä. Verkostoidun mielelläni!

Virallisemmissa asioissa voi laittaa sähköpostia osoitteeseen maisa@maisahyttinen.fi.