Hän pakastaan, sai Sotilaan.

Eli kymmenen vuoden kertomus siitä, miten teinin hevosblogiharrastus karkasi käsistä.

Olen 26-vuotias viestinnän ammattilainen, valokuvaaja, toimittaja, hevosenomistaja... Ja aika paljon muuta!

Aloitin bloggaamisen helmikuussa 2011 ja tälle sivustolle upotettu blogi on yksi Suomen vanhimmista hevosblogeista. Omaksi iloksi kirjoiteltu tallipäiväkirja muuttui vuosien varrella uraksi viestinnän parissa.

Vuonna 2011 elettiin harrasteblogien orastavaa kulta-aikaa. Trendi saavutti myös hevosharrastajat ja 15-vuotiaalle innokkaalle kirjoittajalle bloggaaminen tuntui varsin luontevalta. Valokuvausharrastus ja kokemus virtuaalitallien ja muiden nettisivujen rakentelusta antoivat hyvän pohjan kiinnostavan ja visuaalisen blogin rakentamiselle.

Vanhat virtuaalitalliaktiivit saattavat muistaa nimimerkin wayward. Samalla nimellä tunnettiin myös blogi, jossa jaoin enimmäkseen ottamiani kuvia ja fiiliksiä kuvausreissuilta. Hieman myöhemmin perheeseemme liittyi Sotilas, joka muutti monen muun asian lisäksi myös blogin nimeä ja suuntaa.

Blogista tuli Hän pakastaan, sai Sotilaan.

Sotilas oli hyvä valinta; leppoisa ruuna parhaassa iässä ja nähnyt elämässään jo lähes kaiken. Elettiin kuitenkin aikaa, jolloin uransa päättäneet ravihevoset olivat somen kuumimpia kiistakapuloita. Osaltaan sen ilmiön voimin tuore blogi nousi pinnalle vauhdikkaasti.

Kaikesta huolimatta meidät otettiin Sotilaan kanssa vastaan lämpimästi sekä bloggaajayhteisössä että suuremman yleisön joukossa. Kriittinen yleisö kuitenkin piti sisällöntuottajan varpaillaan ja haastoi katsomaan sekä sisältöjä että hevosenomistajuutta uusista kulmista. Sain monta arvokasta oppituntia molemmista.

Puuhiamme seurasi parhaina kuukausina kymmeniä tuhansia lukijoita. Oli miittiä bloggaajien kesken, meet & greetiä lukijoiden kanssa, erilaisia yritysyhteistöitä ja monta muuta hauskaa projektia. Uusien ystävien lisäksi keräsin tietämättäni sellaista kokemusta, jolle nykyinen työurani perustuu.

Päädyin työskentelemään viestinnän ja markkinoinnin pariin sekä tarjoamaan valokuvauspalveluita hevosenomistajille, tapahtumanjärjestäjille ja yrittäjille. Eniten kuitenkin ilahduttaa se, että kohtaan usein ihmisiä, jotka kysyvät, että mitä sille Sotilaalle kuuluu, jonka arkea he tiiviisti seurasivat monta vuotta.

Törmäillään somessa!

Voit seurata kirjoittajaa Instagramissa @eqphoto.maisahyttinen. Facebookissa palvelee sivu Hevosvalokuvaaja Maisa Hyttinen.

Someja sopii käyttää yhteydenottokanavana esimerkiksi kisakuvatilauksissa ja muissa rennoissa yhteydenotoissa.

Ammatillisesti relevantimpaa sisältöä kannattaa etsiä LinkedInistä. Verkostoidun mielelläni!

Virallisemmissa asioissa voi laittaa sähköpostia osoitteeseen maisa@maisahyttinen.fi.